Mellan år 1980 och 1983 var Irma Schultz högaktuell med gruppen Zzzang Tumb tillsammans med sin syster Idde - det var där deras karriärer startade. Irma fortsatte genom duon Paris Bis med Tom Wolgers och satsade sedan på solosång. Därefter fortsatte hon in på skådespelarbanan. Hon syntes till i serier som "Rederiet" på 90-talet, "Rånarna" några år senare och senast i "Hamilton 2: Men inte om det gäller din dotter" år 2012. Samtidigt har hon fortsatt att släppa musik och det sjätte albumet "Sånger från Gläntan" lanserades för två år sedan - samma år som hon och Caesars Palace trummis Nino Keller tog ut skilsmässa. Idag arbetar Irma som kultursamordnare och församlingsassistent, samtidigt som hon och Hans Kennemark åker runt till kyrkor och uppträder på fritiden. Anledningen till den drastiska förändringen? Hon fick möta Gud.

Jag tror att vi alla bär på någon slags längtan inombords och en känsla av att det finns någonting större. Jag fann det och känner nu en stor tillit till att allting kommer att ordna sig, vad som än händer. Det är framför allt tryggt när livet ibland ställs på ända. Men att vara troende är en process. Det är inte alltid lätt, men jag vet att jag inte går själv genom alla svårigheter, berättar hon.

Irma tror att hon alltid har varit en sökande person. Redan för 20 år sedan, när Irma var i 30-årsåldern, upplevde hon att hon behövde fördjupa en del saker.

Det var bland annat då som jag började skriva egen musik. Sedan har resan fortsatt då jag letat efter vilka sammanhang jag ska vara i och vad jag tycker är intressant, återger hon.

2007 var ett sådant tillfälle - Irma och Uno Svenningsson var på turné ihop efter att ha gjort ett gemensamt album när de plötsligt fick frågan om de ville medverka i Melodifestivalen. Uno sa att han endast ville göra det om de uppträdde tillsammans och så blev det. Deras bidrag genererade en plats i Andra chansen, men sedan tog det stopp.

Det var väldigt kommersiellt och annorlunda från vad jag brukade syssla med, men det var en väldigt rolig erfarenhet. Jag skulle dock inte göra det igen eftersom jag inte tycker om att tävla i musik, säger Irma.

Ett tag funderade Irma på att läsa till präst. Hon läste teologi och blev en antagen prästkandidat i Stockholms stift, men så ångrade hon sig:

Jag kände att jag behöver känna mig fri - kunna komma och gå som jag vill i kyrkan och då kändes de tjänster jag redan var verksam i som mer rätt. Men mina texter är ofta inspirerade av olika bibliska texter. Jag ser de som ett kulturarv och att närma sig dem är otroligt intressant.

Irma arbetar även som lärare på Biskops Arnös låtskrivarutbildning och det var under ett skrivprojekt som hon mötte Hans Kennemak, som förutom att köra även spelar gitarr samt fiol. De började musicera tillsammans och nu är de ute och spelar under året.

Om allt går som vi vill kommer vi även att släppa en skiva ihop under 2018, men allt tenderar att ta längre tid än man tror så vi vågar inte lova något. Vi har däremot skrivit en hel del musik tillsammans och jag känner verkligen att jag håller på med det jag ska.