Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sanna tar ett glittrigt New York till Skövde

Ett ursinnigt tempo, storstadspuls, glitter, allvar, humor och ett rejält party. Det är vad ni kommer att få se när Sanna Nielsen tar sin glittershow till Skövde. – Det är fantastiskt roligt att ta föreställningen ”Mitt Sanna jag” ut i Sverige. Jag har fått så många förfrågningar, konstaterar sångerskan.

Om man skulle sammanfatta de 48 föreställningar hon hittills levererat på Hamburger Börs kan man tala om en enorm publikrespons och minst sagt översvallande recensioner.

När vi talar med henne sitter hon i sitt musikrum med flygel och omgiven av guld och platinaskivor. Ändå är vi inte förvånande – det är här Sanna känner sig hemma.

– Att det blivit en sådan otrolig framgång tror jag bland annat beror på att många blir överraskade av innehållet. Jag framför låtar av artister jag lyssnat på sedan barn, inga andra jämförelser i övrigt, fortsätter Sanna.

Många tolkningar

Sångerskan utlovar hit-tolkningar från bland andra Fleetwood Mac, soul-sångerskan Dionne Warwick, Celine Dion, 60-talsbandet Crosby Stills Nash & Young, Diana Ross och discogruppen Bee Gees.

Med på scenen finns bland annat basisten Per Björling både från Allsångsscenen och den nya konsertserien. Han är född i Skövde, bodde först i Falköping och flyttade sedan till Mariestad.

– Jag har aldrig gjort en sådan här föreställning tidigare och det gör att det känns extra roligt, menar sångerskan.

Lite läskigt

Hon är glad för att hon nu får ta showen ut i landet och hade nästan varit sorgsen om äventyret slutat nu.

– Från början kändes det lite läskigt att ge sig på ett projekt av den här sorten, men nu är det bara roligt. Publiken får ta del av min egen historia och varför jag blev som jag blev.

Du kommer till Skövde 21 september. Turnén tar vid efter Allsång på Skansen om jag förstått saken rätt?

– Precis, det är faktiskt fjärde året jag leder den. Jag brukar kalla det för världens bästa sommarjobb. Det känns dessutom extra roligt att åka ut med ”Mitt Sanna jag" eftersom det är ganska länge sedan jag var på turné.

Valde Hamburger Börs

Sanna Nielsen valde faktiskt mellan Let´s Dance och Hamburger Börs. Anledningen till beslutet att satsa på showen berodde på att Hamburger Börs gjorde scengolvet stort nog att rymma en manstark orkester, mullrande gospelkör och scenografi i Robbie Williams anda.

– Om jag får säga det själv, så gjorde Börsen ett klokt vägval, säger Sanna Nielsen och ler.

Nu kommer ” Mitt sanna jag” bland annat till Skövde.

Kapellmästare är Stefan Brunzell, som en gång var med och startade gruppen Friends i Myråsen utanför Skara. Nu står även han på Allsångsscenen, Hamburger Börs och i höst blir det turné.

– Det blir en show med sången i centrum, lovar Sanna.