Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sextafsande 18-åring döms till böter och skadestånd

18-åringen var på Sommarklubben i Boulogner. Men när han och en tjejkompis gick upp för en trappa tog han henne på baken två gånger. Ännu värre blev det på dansgolvet då han smekte hennes trosor Nu fälls han för sexuellt ofredande.

Händelserna inträffade den 17 juli 2018 och straffet bli 60 dagsböter á 50 kronor. 18-åringen ska också betala 10 000 kronor i skadestånd till den drabbade flickan.

Från början hade hon tänkt händelsen i trappan passera, men när han drog henne till sig på dansgolvet och började smeka henne under kjolen fick hon definitivt nog.

Det hände dessutom vid två tillfällen.

Bröt ihop

Kvinnan sköt honom ifrån sig och tog med sig en manlig kompis ut ur lokalen. Denne hördes under rättegången och säger att hon bröt ihop, chockad av händelserna.

Lite senare på kvällen anmälde hon den nu dömde för sexuellt ofredande. Tingsrätten anser att hennes beskrivning av händelseförloppet är mycket trovärdig.

18-åringen ska därför fällas för sexuellt ofredande. Eftersom han var ung vid tillfället halveras böterna. Hade en 21-åring gjort samma sak hade antalet dagsböter blivit 120.