Shy Martin eller Sara Hjellström som hon egentligen heter konstaterar att största passionen är att skriva låtar, så hennes driv ligger i att få ut de låtarna, snarare än att tänka på redan släppta låtar.

Hur skulle du beskriva din nya EP rent musikaliskt?

– Genremässigt är den en blandning av electro, pop och singersongwriter. Jag jobbar som bäst när jag inte har några regler eller ramar för min kreativitet. Det enda egentliga kravet för mig är att låten ska kännas, så min EP är en blandning av låtar som känts lite extra personliga för mig på något vis, menar Sara.

Har du fler projekt på gång?

– Jag skriver fortfarande till andra artister, så det kommer att dyka upp mycket musik utanför mitt eget artisteri, vilket är superkul.

Finns det planer på någon turné med tanke på det nya materialet?

– Jag kommer ha min första headlineturné nu i vår i Europa och datumen blir officiella inom kort. Sedan kommer jag ha en skandinavisk sommarturné i år igen.

Hur känns det att gå från att i många delar ha varit en låtskrivare till att nu släppa eget material?

– Det känns superkul att få släppa mer musik. Jag ägnar fortfarande stor del av min tid åt att skriva med och till andra artister, vilket jag älskar. Men det är skönt att få ha ett projekt där jag har kreativ frihet.

Sedan anser hon att det är så många andra roliga saker som tillkommer när man släpper sin egen musik, som att spela live och skapa visuella intryck.

– Man får möjligheten att skapa sin egna värld. Att släppa själv har varit bra mycket läskigare, mer naket, men har också gett mig en helt annan typ av tillfredsställelse. Känslan man får när man klarar av något som känns omöjligt är beroendeframkallande.

Vad är dina mål rent artistiskt?

– Största målet är att släppa mer musik. Sedan ser jag mycket fram emot att träffa de människor som lyssnar på min musik. Så att turnera är också något jag verkligen har som mål. Det är en sån sjuk känsla att skapa kontakt med en publik som kan dina låtar.

Vad är fördelarna med att tillhöra ett låtskrivarkollektiv som BLNKmusic?

Wow, det finns så många fördelar att jag knappt vet vart jag ska börja.

Sara listar följande:

Familjekänslan - att ha människor omkring sig som värdesätter din hälsa högre än din karriär.

Drivet - att tillhöra ett kollektiv med människor som har samma ambitioner och drömmar gör det oerhört mycket enklare att ta sig framåt.

Gemenskapen - en persons framgång i kollektivet är allas framgång. Man får vara med och dela lyckan tillsammans. Att vara del utav den nya musikbranschen där man kan hitta nya spännande sätt att jobba på.

– Resan blir viktigare än målet, att ha ett bolag tillsammans med sina närmaste kompisar gör att det blir roligt att gå till jobbet. och det gör även att resan betyder mer än själva målet. Jag skulle inte önska att jobba på något annat sätt och jag vet att det är denna grupp av människor som är största faktorn till min framgång.

Har du några ytterligare låtsamarbeten på gång?

– Absolut! Men de är fortfarande hemliga…..

Vad är karriärens höjdpunkt hittills?

– Att få vara en del utav BLNKMusic.

Du har även spelat in material med Södra station, har ni något nytt på gång?

– För tillfället jobbar vi alla på olika håll med egna projekt, men man vet aldrig vad som händer i framtiden.

Se videon till Forget to Forget