Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SIK slutar nia efter övertidsseger

I säsongens sista seriematch sköt Jonas Nyman segern till Skövde IK i förlängning. Matchen slutade 4–3 och SIK landar på en niondeplats i tabellen.

På förhand stod det redan klart att det blir spel i fortsättningsserien för Skövde IK. Laget tog ändå en seger mot Grums i Billingehov framför 725 åskådare under onsdagskvällen.

Henrik Thegel gjorde SIK:s och matchens första mål i den första perioden. Grums gick dock ikapp och förbi till 1–2. Hemmalaget kvitterade i andra perioden efter mål av Tom Lundgren, men Grums gick åter upp i ledning i tredje.

Med endast sju sekunder kvar av den tredje perioden gjorde Jesper Erlandsson mål och tog matchen till förlängning. Där klev Jonas Nyman fram och avgjorde i Skövdes favör.

Bakom både 3–3-målet och segermålet stod Adam Thilander, som för några veckor sedan lämnade Falköping Blue Riders för spel i SIK.

Övertidssegern innebär att Skövde IK slutar på en slutlig niondeplats i hockeyettan västra när hela grundserien nu är avklarad.

Efter ett juluppehåll kommer Skövde på spela vidare i fortsättningsserien, som drar igång i slutet av december.