Än så länge är det fem anmälda till helgens evenemang, men Helén Andersson, som är vd på Singel i Sverige, tror att det snart blir fler.

– Det här börjar få fart i Falköping nu. Nu på lördag är det fler män än kvinnor som är anmälda, och det är lite ovanligt, säger hon.

Årligen arrangeras numera den stora singelträffen på Mössebergsgården till midsommar, men det blir också mindre arrangemang. Det senaste var under alla hjärtans dag, som också tillbringades på Teaterbaren.

– Då var det verkligen jättetrevligt. Det är ofta på de små grejerna som de stora händelserna sker. Man kan få en fantastisk kontakt, och det är nya människor nästan varje gång.

Helén Andersson märker att singelträffarna fyller en stor funktion. Singlar som bor ensamma berättar ofta att de jobbar alldeles för mycket och att det sällan blir av att de träffar andra.

– Man måste bara ta chansen. Sedan kommer samtalen igång väldigt snabbt, för alla vill prata. När man bor själv har man ett väldigt stort behov av vardagsprat.

Singelträffarna är inte bara ett tillfälle att träffa en framtida partner, utan ger också chansen att få nya vänner. Just i Falköping upplever Helén Andersson att det hela fungerar riktigt bra.

– Ofta känner man av stämningen i en stad ganska så fort, och här i Falköping är folk verkligen tillmötesgående.