Ordförande Bengt Lindberg hälsade välkommen till årets första månadsmöte med PRO. En vädjan framfördes till medlemmarna att ställa upp och hjälpa till i styrelsen. Revisorn Lars-Erik Dahlén lovade ställa upp med valberedningsarbetet vilket godkändes av medlemmarna som var närvarande.

PRO:arna fick tre nya medlemmar i januari vilket är positivt.

Elin Andersson från ABF delade ut reflexvästar till cirkelledarna i läsecirkeln, kören, handarbetscirkeln och danscirkeln som tack för de ställt upp under 2019.

Margit Klasson informerade om föreläsningar på Helliden som börjar den 28 februari. Resa till Ullared den 17 mars, hemliga resan den 9 juni. Resor tillsammans med Falköpings PRO: Kryssning mellan Köpenhamn till Oslo den 6-7 maj och resa till Polen den 3-9 september.

Gunilla och Johan från Tidaholms Sparbank informerade om säkerhet på internet. Bedrägerierna ökar och under 2019 anmäldes 240 000 bedrägerier varav 18 000 under en och samma månad. För att eliminera bedrägerierna bör man kolla var och hur man handlar på nätet. Bank-id bör inte användas vid näthandel om det inte är säkert.

En ny lag om framtidsfullmakt har införts, då man kan få hjälp av någon man utser själv med ärenden man inte klarar av till exempel vid sjukdom. Det finns en mall hur man utformar fullmakten.

Till kaffet bjöd Tidaholms Sparbank på tårtan.

Trivs på jobbet

Jimmy Petersson från Vinninga stod för underhållningen. Först berättade han om sitt arbete som ambulanssjuksköterska i Vara och Lidköping. Jimmy tycker det är attraktivt att arbeta inom ambulanssjukvården i Skaraborg.

Nu blev det sång och musik av Jimmy. Han sjöng bland annat "Kärringa min kan inte spela dragspel", "Sången om Lars-Erik Nilsson" därefter spelade han en snoa. Han avslutade med att sjunga "En fattig bonddräng". En mycket uppskattad underhållare.

Till sist var det dragning på lotterierna, där fifty-fifty vanns av Lennart Jonsson.

Birgitta Sandén