Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skara Sommarland klagar inte på vädret

Skara Sommarland siktar på rekordsommar i år. Allt tack vare det fina vädret. – Det är helt magiskt, säger vd:n Janne Nilsson.

Det svenska sommarvädret har än så länge överträffat sig självt och för Skara Sommarland har förutsättningarna varit rena rama drömmen.

– Precis vid lunch igår gick den 102 600:e besökaren för i år in genom entrén. Vid samma tid i fjol var besökssiffran 79 000. Det är helt magiskt, säger Skara Sommarlands vd Janne Nilsson.

Även på campingen har sommarvädret gett effekt. Hitintills har drygt 2 500 fler besökare än i förra året bott på campingen och stugbokningen har ökat med 15 procent.

– Man tror kanske inte att det är så många som besöker Skara Sommarland. Men faktum är att 34 procent av alla besök i år sådana som gjort över dagen och enbart för att besöka oss.

Vädret är den absolut avgörande faktorn till varför antalet besökare ökat sedan i fjol. Men enligt vd:n Janne Nilsson finns också andra orsaker. Inför årets säsong byggdes parken om och sommarland fick en mer karibisk touch. Det har gjort att sommarland numera upplevs både renare och fräschare.

– Vi valde dessutom att marknadsföra oss på ett litet annorlunda sätt i år. Vi har satsat mer på att synas och höras i radio och press. Sedan har vi också fokuserat mer lokalt genom att synas på bussar och taxibilar, säger Janne Nilsson.

Mycket tyder på att Skara Sommarland går en rekordsommar till möttes. Nästa vecka drar konsertkvällarna igång och om vädret håller i sig hoppas man att landa på besökssiffra runt 320 000 när säsongen är över. Men än så länge är det för tidigt att prata om rekord.

– Trots få öppna dagar visar junistatistiken att 58 000 besökare kom till sommarland. Siffrorna över juli har jag inte sammanställt än. Men det är stor risk att vi går mot något form av rekord.

Det har ryktats om att ni har något nytt och spännande på gång på sommarland. Kan du avslöja något?

– Jag kan inte ge några hintar alls. Men en nyhet är det. Vi kommer släppa den inom kort, säger vd:n Janne Nilsson.