På torsdag börjar gruppspelet till världens största turnering inom esport - The International 2019. Där man tävlar i att spela datorspelet Dota 2.

Skaraborgskillen Ludvig "Zai" Wåhlberg och hans lag, Team Secret, är en av förhandsfavoriterna att vinna hela turneringen som totalt har över 300 miljoner kronor i prispotten.

Från Sverige kommer sammanlagt fyra spelare och två coacher att delta i turneringen. Esportare.se publicerade under gårdagen en översikt av hur de tror det kommer gå för svenskarna som medverkar.

Ludvig “Zai” Wåhlberg spelar för Team Secret, som just nu är rankat som det bästa Dota 2-laget i världen. Förväntningarna på laget är därför höga och hoppet om en vinstplacering är stort.

Just Skarakillen Ludvig “Zai” Wåhlberg är också en av de som har utmärkt sin extra mycket under den senaste tiden.

Även Gustav “s4” Magnusson har visat på en fin form. Han spelar för det nordamerikanska laget Evil Geniuses, ett lag där även Ludvig “Zai” Wåhlberg spelat tidigare, och som skämtsamt fått epitetet ”Den eviga trean”.

Skarasonen Ludvig “Zai” Wåhlberg har varit en av de bästa i världen under en lång period och kammat hem tiotals miljoner kronor på sitt spelande. Nu väntas han alltså dra hem ännu en storvinst under helgen.

Läs mer:

Relaterat till artikeln