Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skiftade till "Hjo mot cancer": "Bidragen strömmar in"

Festivalen Rock mot cancer flyttades fram till juli nästa år och ersattes med en webbfestival där ett tiotal av de inbokade artisterna hade bidragit med videor. Denna hade sin premiär i lördags och lockade många att titta och bidra med pengar till insamlingen, som oavkortat går till Barncancerfonden Västra.

Förra året arrangerade Malin Ahlner en motionsrunda i Hjoåns dalgång för att på så sätt hjälpa till med att samla in pengar. Det blev en succé och denna upprepades även detta år.

— Jag tyckte det var så tråkigt att alla arrangemang ställdes in säger Malin, så jag beslutade mig att genomföra arrangemanget som har fått titeln Hjo mot cancer, även i år. Detta trots coronatider.

Deltagarna startade med rejäla avstånd under ett par timmar och gick genom dalgången där röda hjärtan med namn på Hjobor som har drabbats och i många fall gått bort i cancer.

Det kom hundratalet deltagare och vädret visade sig från sin bästa sida, så det blev en hel del pengar till insamlingen.

Ett annat initiativ togs av Johan Bergström och Marcus Mikanovic som bjöd på sång och musik för att hjälpa till med insamlingen. De inledde på strandpromenaden där de underhöll många badgäster, flyttade sedan till hamnen och gjorde därefter nedslag på flera ställen runt om i Hjo.

— Vi kan ju inte räkna med att komma upp i de stora belopp vi får in när festivalen genomförs i stadsparken säger arrangörsföreningens ordförande Siewert Anderson. Nu på söndagseftermiddagen har vi passerat 60 000 kronor och det kommer fortfarande in bidrag, så det ser riktigt bra ut!

Vid Rock mot cancers premiär 2014 samlade man in 60 000 kronor och den siffran kommer att slås ordentligt detta på många sätt märkliga år!