Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skövde AIK:s seriestart skjuts fram ytterligare

Från början var det tänkt att Skövde AIK skulle ha premiärspelat i ettan södra den 4 april. Sedan kom corona – och då sköts seriestarten upp till den 21 maj. Senaste budet är nu att det blir spel från och med mitten av juni.

På onsdagsförmiddagen gick Svenska fotbollsförbundet ut med följande information på sin hemsida:

"Förbundsstyrelsen har vid möte den 28 april beslutat att senarelägga starten för Ettan herrar till den 13–14 juni. Beslutet är fattat efter att SvFF:s tävlingsavdelning haft överläggningar med intresseorganisationen Ettanfotboll som i sin tur inhämtat synpunkter från sina medlemsföreningar. Skulle samhällsläget göra att seriestart måste senareläggas ytterligare kan det innebära att tävlingsformatet kan komma att behöva ändras även för Ettan."

Sedan tidigare har divisioner både högre och lägre i seriesystemet flyttats fram. Allsvenskan och superettan är tänkt att sparka igång den 14 juni.