Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skövde puttade ner Skara och Lidköping

Laget kämpade på bra. Men sammanfattningsvis gick det väl bara så där för Skövdes lag i radions Skaraborgskampen.

Värmen är tryckande på Hertig Johans torg i Skövde på torsdagsförmiddagen när radion inleder Skaraborgskampens tionde deltävling.

Det skulle kunna uppfattas som orättvist.

Men radions programledare Ewa Ohlsson försäkrar inför sändningen från torget, inte helt oväntat kanske, att samtliga lag som hittills deltagit i sommarens tävling kämpat mot samma värme.

Årets Skövdelag bestod av Johanna Beijbom, Tau Petersson och Filip Rapp. Värmen verkade inte bekomma dem, de tycktes tvärtom peppade inför uppgifterna som väntade.

– Det känns fantastiskt bra att komma tillbaka från semestern och använda hjärnan till något vettigt, förklarade exempelvis Filip Rapp.

Publiken på torget däremot, knappt 20 personer i skuggan under träden, verkade mer påverkad av solens hetta och inte helt med på noterna.

Men den tog sig något – så småningom.

Första uppdraget som delades ut i radion var att få minst 50 Skövdebor att komma till torget med personligt ägda kylväskor. Först en halvtimme senare överlämnades de första.

– Min mamma är på väg med åtta stycken, så kom igen nu ni som lyssnar, manade Johanna Beijbom på i mikrofonen.

Och laget lyckades. När tiden för uppdraget var ute kunde de som samlats på torget se att uppdraget sannolikt var avklarat.

Sedan var det dags för laget att svara på fem frågor. Alla rätt skulle ge 50 poäng, förklarade programledaren. Laget fick, delvis med publikens hjälp, rätt på tre.

Uppdrag nummer två gick ut på att locka en läkare till torget och tio motorcyklar med förare. Också det inom en timme.

– Jag har en läkare som är kompis och bor bara några minuter härifrån, förklarade Tau Petersson snabbt.

Om det var den läkaren som så småningom dök upp på torget eller inte framgick aldrig. Men innan tidsfristen gått ut stod både läkare och tio mc-förare med sina motorcyklar där. Full pott alltså.

Sämre gick det för publiklaget som fick i uppgift att bygga träklossar på höjden.

Och kubbspelet, hopprepet och karaoken gick inte heller tillräckligt bra visade det sig när de sammanlagda poängen redovisades.

– Skövde knuffar ner Skara och knuffar ner Lidköping och kniper tills vidare en åttonde plats i Skaraborgskampen. Er sammanlagda poäng slutade på 505, avslöjade Ewa Ohlsson.

– Vi får väl vara nöjda. Men vi skulle nog byggt det där tornet själva, förkunnade Skövdelaget efter slutsignalen.

På tisdag fortsätter kampen i Töreboda.