Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyddsjakt på varg inställd

Skyddsjakt på en varg i gränstrakterna mellan Västra Götaland och Jönköping är nu inställd. Förvaltningsrätten ska pröva om det gått rätt till när beslutet fattades.

Länsstyrelsen i Jönköpings och Västra Götalands län beslutade den 31 juli om skyddsjakt efter en varg i del av Tranemo kommun och i del av Gislaveds och Gnosjö kommuner. Jakten är nu överklagad och avlyst i väntan på vidare bedömning, enligt ett pressmeddelande från Länsstyrelsen i Västra Götaland.

Skyddsjakten startades efter att det varit attacker på får de senaste månaderna i Ulricehamn, Gislaved, Gnosjö och Tranemo kommuner.

Det är Förvaltningsrätten som meddelat att jakten nu är överklagad och avlyst, enligt pressmeddelandet. Förvaltningsrättens uppgift är att avgöra om myndigheterna har följt lagen eller inte när de fattade det aktuella beslutet.