Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SMS deltar i krisberedskapsveckan

Samhällsskydd Mellersta Skaraborg kommer delta i den nationella kampanjen för krisberedskap. Flera lokala arrangemang kommer genomföras under veckan. – Kampanjen för krisberedskap ska öka kunskapen hos våra medborgare om den lokala riskbilden, säger säkerhetssamordnaren Rebecca Bergelin.

Samhällsskydd Mellersta Skaraborg meddelar i ett pressmeddelande att organisationen kommer deltar i den nationella kampanjen för att öka invånarnas beredskap inför svåra påfrestningar. Lokala arrangemang kommer att genomföras i Falköping, Götene, Skara och Tidaholm.

Den nationella kampanjveckan syftar till att få hushållen att reflektera över hur de tillgodoser behovet av mat, vatten, värme och kommunikation om viktig service i samhället är utslaget på grund av exempelvis extremt väder eller en it-attack.

– Vi deltar i kampanjen eftersom landets kommuner har en viktig roll i samhällets beredskap inför svåra påfrestningar, säger Rebecca Bergelin, säkerhetssamordnare på SMS och fortsätter:

"Intresset ökar"

– Vi har märkt att intresset hos allmänheten för säkerhet och beredskap ökar. Förberedda och engagerade medborgare stärker både kommunernas och vårt lands samlade krisberedskap.

En fråga som ställs under årets kampanjvecka är "vad gör du om din vardag vänds upp och ner?" Budskapet är att väcka tankar om den egna beredskapen och ansvaret för att klara vardagen, om viktiga samhällsfunktioner plötsligt inte fungerar som vi är vana vid, skriver SMS i pressmeddelandet.

– Kampanjen för krisberedskap ska öka kunskapen hos våra medborgare om den lokala riskbilden, och hur vi kan förbereda oss för olika händelser, då viktig kommunal verksamhet drabbas av störningar. Det här är kunskap som alla behöver ha för att kunna förbereda sig och bidra aktivt vid en händelse, säger Rebecca Bergelin.

Lokala arrangemang

De lokala arrangemangen syftar till att skapa en dialog med invånarna om hur kommunen påverkas vid en samhällsstörning och hur hushållen kan förbereda sig inför en händelse. Personal från SMS kommer att informera allmänheten i Tidaholm på eftermiddagen, måndagen den 6 maj, först vid Ica och sedan vid Coop.