Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart sätts Mio min Mio upp i Tidaholmsparken

I Teater Pegasus barnteatern Mio min Mio får publiken hjälpa Mio och Jum-Jum besegra riddar Kato. Den 2 oktober kommer föreställningen till Tidaholmsparken.

Den 6 september är det premiär för Teater Pegasus barnteater Mio min Mio. Den första föreställningen hålls i Sala Folketes park i början av september. Den 2 oktober kommer föreställningen, som presenteras av Folkets hus och parker tillsammans med Teater Peagsus, till Tidaholm.

Johan Briggert har både skrivit manus och regisserat musikteatern där publiken får vara med och hjälpa Mio och Jum-Jum att besegra riddar Kato. Många känner igen Astrid Lindgrens klassiska saga om den föräldralöse pojken som plöstligt försvann spårlöst från Vasagatan i Stockholm till landet Utanför.

– Det unika med vår föreställning är att skådespelarna behöver hjälp på scenen och publiken kan bli både Jum-Jum eller Mio, alltså hjältar i sagan, säger Johan Briggert, regissör i ett pressmeddelande.

"Ingen föreställning den andra lik"

I pressmeddelandet står också att "teaterformen inbjuder både till skratt och allvar och spelas alltid på barnens villkor. Den flexibla formen gör att ingen föreställning är den andra lik; men sagan är densamma, tidlös och vacker" och att föreställningen passar för barn från fem år.

Teater Pegasus Produktion har sitt säte i Stockholm och har under flera år producerat barnteater, både i egen regi, men mest genom uppdrag, till bland annat på Skansen och Lill-Skansenteatern och på Astrid Lindgrens Värld.

Kim Nkoubou har gjort musiken och medverkar även i föreställningen tillsammans med Cecilia de la Motte, Staffan Granrot och Samuel Muntlin.