Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stark trio återvänder till IFK Falköping FF inför nästa säsong

 
Silly Season Västergötland 2021
Visa alla artiklar

IFK Falköping FF har börjat rusta för återmarschen till division 3-fotbollen.
Tillbaka i klubben är nämligen en stark trio före detta IFK-killar.
– Det är killar som vi definitivt kommer att ha stor nytta av, säger Morgan Johansson, fotbollsansvarig i klubben

Det var på måndagskvällen som IFK Falköping FF på sin hemsida publicerade nyheten om tre återvändare.

Från IFK Tidaholm får klubben tillbaka Fisnik Menxhiqi och Filip Garmenius. Fisnik har gjort en säsong med tidaholmskamraterna, medan Filip har varit i denna klubb i två säsonger. Båda har därmed fått chansen till division 2-spel.

Enligt IFK Falköpings hemsida så är även Brian Andreasen tillbaka i klubben. Det är nu andra gången i karriären som han tar steget från Falköpings FK till IFK Falköping FF. Han gjorde samma sak inför säsongen 2016.

– Att Filip och Fisnik återvänder från IFK Tidaholm känns bra ur flera aspekter, dels är de väldigt duktiga fotbollsspelare och dels är de ju fostrade här hos oss. Det är alltid lite extra när egna produkter återvänder efter en utflykt, säger Morgan Johansson.

Han betonar att det känns minst lika bra att Brian Andreassen återvänder.

– Han gick ju tillbaka till FFK inför den gångna säsongen, men vill redan nu komma tillbaka. Det visar att han trivdes gott hos oss förra gången han var här, säger Morgan.

Det IFK Falköping lite grann saknade den gångna säsongen var så kallade poängspelare.

– Här får vi nu två sådana i Fisnik och Brian. Om vi håller oss till Fisnik så gjorde han 14 mål för oss i seriespelet 2019.

När det gäller Fisnik Menxhiqi så genomgick han i vintras en knäoperation (korsband), men var väldigt snabbt tillbaka och har spelat tio seriematcher för IFK Tidaholm under säsongen.

– Han är helt återställd och vi har såklart stora förhoppningar på honom, han brukar ju leverera rejält varje säsong, säger Morgan Johansson.

Han fortsätter:

– Vi får dessutom en mycket bra försvarsspelare i Filip, han har gjort två väldigt bra säsonger i division 2 med IFK Tidaholm.