Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Starten på andra perioden fällde THF inför storpubliken

Det var publikfest i ishallen i Lidköping på söndagskvällen. 548 åskådare var på plats och de bjöds på en svängig och underhållande tvåkronanmatch i alltrean södra när Tidaholms HF var på besök.

I förra matchen (3–2 mot Lions HC Strömstad) gjorde målvakten Albin Hakelid debut för THF. Han är 23 år, har HV71 som moderklubb och kommer närmast från spel i Gislaved (division 2).

I den här matchen höll han nollan i 15 minuter. Då kvitterade Lidköping till 1–1 i numerärt överläge efter att Elias Karlsson dessförinnan gett bortalaget ledningen.

En ledning som återtogs då klockan stod på 18.27 när Erik Westbrandt nätade i powerplay.

Fyra insläppta – på sex minuter

Till andra perioden kom hemmalaget ut och trampade gasen i botten, vilket resulterade i fyra mål på sex minuter fram till 5–2. Femman kom dessutom när THF var en man mer på isen...

I det läget valde bortatränaren Anders Spaak att ta timeout för att stoppa raset.

Det hjälpte – efter drygt halva matchen reducerade Johan Groening till 3–5 och med 14 sekunder kvar av perioden gjorde Erik Hellgren 4–5 i powerplay.

I början av tredje avgjorde dock HCL matchen med två mål – 6–4 i powerplay och 7–4 i boxplay.

THF fick in ett tröstmål i slutminuten genom Erik Hellgren. Slutresultatet blev 5–8.

På torsdag tar THF emot tabelljumbon Virserum i vad som är näst sista omgången. THF är kvar som trea, men där bakom skuggar både Lions och Skara i kampen om att nå kvalserien vilket de fyra främsta göra.