Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stoppades drogpåverkad i bil

Den 21-åriga kvinnan stoppades när hon körde bil och hade två kompisar som passagerare. Hon visade tydliga tecken på att vara drogpåverkad och i facket mellan förarsätet och passagerarsätet hittade patrullen 0,76 gram cannabis och två narkotikaklassade tabletter. Nu döms Skövdekvinnan för drograttfylleri, olovlig körning och ringa narkotikabrott.

Själv förnekar kvinnan brott och menar att hon fått i sig drogerna genom passiv rökning. 21-åringen sa under rättegången att hennes två passagerare rökt under de 30 minuter de suttit i bilen.

Men tanke på vilka resultat proverna visat avfärdar tingsrätten hennes berättelse och anser inte att den är trovärdig.

Av utredningen framgår det att poliserna omhändertog hennes körkort i samband med händelsen den 13 april. Den 29 samma månad stoppas hon på nytt i en bil, men menar att hon ännu inte fått något meddelande från Transportstyrelsen och därför trodde att hon fick köra.

Tingsrätten anser att 21-åringen visste att polisen omhändertagit hennes körkort och att hon därför ska dömas för brottet. Domen innefattar drograttfylleri, olovlig körning och ringa narkotikabrott och straffet blev 90 dagsböter à 130 kronor.