Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor brand i natt – garage totalförstördes

Ett fristående garage i Skara började brinna under onsdagsmorgonen.

Larmet kom 03:03. Det visar sig att ett garage precis intill en villa har börjat brinna på Slussegatan i Skara.

– Ingen har kommit till skada eftersom ingen befann sig i byggnaden när det hände, säger Per Larsson, stationsbefäl på polisen i Lidköping.

Branden släcktes ungefär efter två timmar.

– Insatsen flöt på precis som vi har tränat, men man kan inte släcka en sådan byggnad i ett svep, säger Tony Engdal, inre befäl på samhällsskydd mellersta Skaraborg.

Räddningstjänsten är på plats till 07:00 för att se så att branden inte utbryter igen.

– Det brann i hela garaget, det är en totalskada, säger Tony Engdal.

Bostadshuset klarade sig däremot utan skador. Det var tre enheter från räddningstjänsten som var på plats under insatsen, två enheter från Skara och en specialenhet från Falköping.

I nuläget vet man inte hur branden uppkom.

– Det är oklart varför det brann. Så för att kunna spärra av och göra en teknisk undersökning måste vi rubricera det här som mordbrand, säger Per Larsson.

LÄS MER: Det är inte första gången som det brinner på Slussegatan.

I december förra året började en bil på samma gata att brinna, branden spred sig sedan till ett uthus som ligger granne med den tomt där garaget eldhärjades inatt.