Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strålmans Tampa Bays superfiasko fullbordat – utslaget i fyra raka

Tampa Bay Lightning stod för en av tidernas bästa grundserier i NHL och Anton Strålmans lag var superfavoriter när de gick in i slutspelet mot Columbus Blue Jackets, som aldrig tidigare hade vunnit en slutspelserie. Men efter fyra raka förluster är superfiaskot ett faktum.

Tampa Bay Lightning stormade genom grundserien, vann 62 av 82 matcher, säkrade segern i NHL:s grundserie tidigare än någon annan gjort på 25 år och tangerade till slut bästa poängskörden genom tiderna.

Men vad hjälpte det när säsongen gick in i en ny fas?

Inte mycket skulle det visa sig. För i natt fullbordades vad som kan beskrivas som ett av tidernas största fiaskon när Tibrosonen Anton Strålmans lag förlorade för fjärde matchen i följd mot Columbus Blue Jackets, Strålmans tidigare klubb som snubblade in i slutspelet.

3–7-förlusten innebär att Tampa Bays säsong tog slut natten till onsdagen, en enorm missräkning. Det har aldrig tidigare hänt att en seriesegrare har åkt ut i fyra raka i slutspelets första omgång.

Anton Strålman har den senaste tiden plågats av en underkroppsskada och kom inte till spel i vad som blev Tampa Bays sista match för säsongen. Tibroprodukten och den tidigare Skövdespelaren har missat flera av Tampas matcher på slutet.