Det är en föreställning med mycket nostalgi, humor, kärlek och lite eftertanke fylld med schlagers från 50- och 60-talen, musik som säkert inbjuder till allsång.

Detta är den ”sanna” berättelsen om Solveig Bergqvist Larssons liv som börjar då pappa får nytt jobb och flyttlasset går till platsen där en ny gruva ska startas. I skolan kivas man om det är Tommy eller Elvis som är bäst och om vilken bil som är finast, Opel Rekord eller Opel Kapitän. Bara det borde ju göra att tidaholmarna, som är ett bilburet folk, vallfärdar till Sagateatern.

Andra tidsmarkörer som finns med är det trista faktum att i stort sett alla rökte, ”Minden, frisk som vinden” var en av otaliga slogans som sålde då. Flickorna hade filmisar med Clark Gable och Gary Grant, drömjobbet var att bli sömmerska på Algots.

Ensemblen består av Cecilia Kyllinge, Solveig Bergqvist Larsson, Anders Larm och Jan-Olof Jonsson som tidigare bland annat gjort nostalgiföreställningarna Ta't lugnt, ta en Toy, och Tag det rätta, tag Cloetta.

Parallellt med den här turnén pågår arbetet för ensemblen med en hyllningsföreställning till Lill-Babs med namnet ”Hon är jag”. Vi får väl se om även den landar i Tidaholm under nästkommande säsong. Arrangörer är Tidaholms Riksteaterförening och biljetter kan köpas på bokhandeln eller via Tickster.

Så boka in lördagseftermiddagen, det blir garanterat en föreställning utan pekpinnar.