Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svensk seger efter spektakulära målet

Ett spektakulärt ”Zorromål” från Nils Höglander stack ut i den svenska premiärmatchen i junior-VM. Trots underläge större delen av matchen lyckades Sverige vända och vinna premiären över Finland efter förlängning och dryga ut supersviten. Alexander Holtz sköt segermålet, 3–2, och gav Sverige den 49:e raka segern i gruppspelssammanhang i JVM.

Den här kvällen blev vikt för den 19-årige pucktrollaren Nils Höglander, Rögleforwarden från västerbottniska Bockträsk.

Hans spektakulära ”Zorromål”, i sin JVM-debut, bidrog till att supersviten förlängdes till 49 matcher och kan snart vara 13 år lång.

Han spelade dessutom fram till Samuel Fagemos 2–2-kvittering med knappt fem minuter kvar av tredje perioden.

I förlängningen avgjorde jättetalangen Alexander Holtz i numerärt överläge.

Matchens lirare

Men det mest spektakulära var Höglanders ”Zorromål” – och han prisades som matchens lirare i Sverige.

Trollgubben slog till efter 1.05 av den andra perioden.

Ensam bakom mål i fart lade han pucken tillrätta på klubbladet och svingade in 1–1-målet i vänstra krysset bakom en förvånad Justus Annunen i det finländska målet.

Höglander, NHL-draftad av Vancouver, har bjudit på den här godbiten två gånger i SHL, senast i Rögles bortamatch mot Djurgården i höstas.

Nu visade han upp den på den internationella scenen.

Fördröjd reaktion

Publiken i Werk Arena trodde inte riktigt att de sett rätt och det var först när reprisen rullades på storbildsskärmen som sorlet och applåderna kom ordentligt.

I den första perioden, där Sverige var bättre och skapade mer, hade Finland gjort 1–0 i numerärt överläge genom Patrik Puistola.

Efter dåligt spel i egen zon efter drygt halva matchen kunde Finland dessutom göra 2–1 genom Kristian Tanus på en retur.

Men Sverige reste sig, vände och vann.

Samuel Fagemo kvitterade och Alexander Holtz fixade premiärsegern.

Sverige vilar på fredagen innan Schweiz väntar i nästa gruppspelsmatch på lördag. Då kan supersviten fylla 50.

Göran Sundberg/TT