Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenske stjärnan om NHL-planen: "Det är fel"

NHL vill coronatesta och isolera spelare för att få i gång säsongen. Vilket är fel väg att gå, enligt Floridabacken Anton Strålman. – Jag tycker att det är fel att prioritera hockey i ett sådant här läge när folk faktiskt går bort över hela världen, säger han.

NHL-kommissionären Gary Bettman har presenterat ligans planer på att starta om spelet som varit pausat sedan den 12 mars till följd av pandemin.

I korta drag handlar planen om att spelare ska testas regelbundet, isoleras på hotell i särskilda spelstäder – en för lag från Western Conference, en för lag från Eastern Conference – för att matcherna utan publik ska kunna vara i gång runt månadsskiftet juli-augusti.

Strålman tveksam

I en intervju med Radiosporten är Floridas Anton Strålman inne på att det är ett första steg, men han tycker också att det är fel att prioritera ishockey när världen fortsätter att bekämpa covid-19.

– Vi får se vad som händer men jag tycker generellt, så som världen ser ut, att det inte känns direkt tryggt. Jag tycker det är fel att prioritera hockey i ett sådant här läge när folk faktiskt går bort över hela världen. Det gick från 1000 till 5 000 till 50 000, det stiger och stiger, säger han.

– Att hitta något ställe där vi ska hållas i en isolerad bubbla och kanske få förtur för att testa oss och andra former som mindre restriktioner för resande. Jag vet inte om jag vill vara med på det, det känns fel. Jag tycker inte att det är rättvist mot alla som kanske behöver det betydligt mycket mer än vi, bara för att vi ska spela hockey och ta igen lite förlorad inkomst.

Satsa på nästa säsong

33-årige Strålman, som efter fem säsonger med Tampa Bay skrev på för Florida, är inne på att säsongen borde avslutas helt och hållet.

– Ja, det tycker jag. Om det nu är pengar som är problemet och förlorad inkomst… då kanske man ska titta på nästa säsong. Hur kan vi bringa in mer inkomst? Kanske finns det möjlighet att spela flera grundseriematcher eller spela det här slutspelet den säsongen, säger han. (TT)

TT