Jag säger inte att Palestina med Hamas är oskyldigt på något sätt. Men Israels politik likt Hamas är fundamentalistisk religiös och båda sidor tycks tro att de kan bete sig hur som helst på grund av att de har tillåtelse från högre makter. I skottlinjen hamnar civila som far illa, dödas och får men för livet. Men det är en ojämn kamp, David mot Goliat för att använda bibliska termer, och vi alla kan se vem som far mest illa...

Detta bör Sverige med alla medel ta avstånd ifrån. För Eurovision är i högsta grad politik. Det är ju bara att se hur man röstar. Hur kunde Ukraina för några år sedan vinna till exempel? Ingen vidare låt, däremot stark nationalistisk och den vann enbart för att övriga länder ville markera mot Ryssland krig i östra Ukraina.

En gång var Sverige med Olof Palme i spetsen en moralisk kompass i världspolitiken. Han bet ifrån i Israel frågan, Vietnam frågan etc. Nu är Sverige bara en vindflöjel som ser ner i marken och låtsas inte se.

Vad är värst? Att utföra brott mot mänskliga rättigheter eller vara den som ser och inte gör något? Till slut var det ändå Goliat som föll..."

JC