Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige vann mot Tyskland – klart för semifinal

Mästerskapstrenden sträckte sig över elva raka matcher och 24 år. Men nu är den bruten. Sverige vann mot Tyskland med 2–1 och VM-slutspelet i Frankrike fortsätter nu med en semifinal mot Nederländerna.

Trendbrottet var inte det enda som spelarna och ledarna firade efter slutsignalen i Rennes. Segern mot Tyskland och den säkrade semifinalplatsen mot Nederländerna på onsdag innebär att förbundskapten Peter Gerhardsson & Co även är kvalificerat för OS i Tokyo, Japan, nästa sommar.

Vägen dit blev en häftig uppvisning på Roazhon Park, Rennes.

Vände underläge

Trots en stark inledning av Sverige var det Tyskland som gjorde första målet då Sara Däbritz bröt ett svenskt uppspel och med en väl avvägd passning genom Sveriges backlinje fick hon fram bollen till Lina Magull.

Avslutet som följde var kliniskt och gav tyskorna en 1–0-ledning redan efter 16 minuters spel.

Men några tunga blågula huvuden var det inte tal om.

Sverige fortsatte att nöta på och bara sex minuter senare sprang Sofia Jakobsson sig loss på Linda Sembrandts långa boll och fick in kvitteringen bakom målvakten Almuth Schult.

Tidigt i andra slog Blågult till igen. Stina Blackstenius hittade rätt ytan i Tysklands straffområde, fick tag på en målvaktsretur och drog upp 2–1-målet i nättaket i 48:e minuten.

Möter Nederländerna

Segern betyder att Sveriges VM-slutspel fortsätter med en semifinal mot Nederländerna, som fick 2–0 mot Italien, på onsdag.

Men där får laget klara sig utan nyckelspelare Fridolina Rolfö.

25-åringen varandes drygt tio minuter in i den andra halvleken och är därmed avstängd i semifinalen.

Och sedan är frågan hur det är med mittbacken Nillas Fischer, som klev av skadad efter 66 minuter.

TT