Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tampa Bay och Strålman på väg mot fiasko

Anton Strålman och hans Tampa Bay Lightnings är farligt nära ett jättefiasko i NHL. Topplaget från grundserien är nu bara en match ifrån att bli utslaget ur Stanley Cup.

På förhand pratades det om en lätt uppgift att Tampa Bay Lightnings, med Tibrosonen Anton Strålman i laget, enkelt skulle skicka Columbus Blue Jackets på semester.

Men efter tre matcher i slutspelsserien – och 0-3 i underläge – är det nära ett monumentalt fiasko för laget som vann 62 av 82 matcher i grundserien.

Natten till måndagen åkte stjärngänget på ytterligare en förlust, 1-3, och behöver nu alltså vinna fyra matcher för att överleva och ta sig vidare från första omgången i Stanley Cup-slutspelt.

Efter förlusten skrev klubben på sitt Twitter-konto:

”Det är inte kul för dig. Det är inte kul för oss. Men vi har en chans till på oss på tisdag. Vi ses då”, skriver Lightnings.

Bara en gång tidigare i NHL-historien har grundseriens bästa lag förlorat de tre första matcherna i slutspelet. Och då, när Los Angeles 2012 slog ut Vancouver, fick förlorarna med sig åtminstone en tröstseger innan de föll med 4–1 i matcher, skriver TT.

Varken Victor Hedman eller Anton Strålman har spelat i slutspelsserien mot Columbus, om Strålman är aktuell för spel i match fyra är inte heller känt.