I juli tog Coop formellt över Nettos svenska verksamhet på 162 butiker. I september ställdes de tre första butikerna om till Coop, och den första november står ytterligare tretton butiker i Västergötland Coop på tur.

Tidaholm är inte en av dem, men Coops presstjänst betonar planen att alla Nettobutiker ska bli Coop.

– De första Netto-butikerna som ställdes om till Coop har fått ett mycket gott mottagande. Kunderna gillar det breda prisvärda sortimentet med fokus på färskvaror som butikerna erbjuder och vi ser verkligen fram emot att snart öppna ytterligare 13 butiker, säger Patrik Levin, vd på Coop Vardagshandel i ett pressmeddelande.

Samma format

Varje butik som ställs om genomgår en större invändig renovering och utrustas med nya hyllor, kylar och frysar samtidigt som alla skyltar så väl på in- som utsidan byts ut. När den omställda butiken öppnar upp som Coop följer den samma moderna format som de övriga Coop-butikerna.

Jämfört med Netto får de nya omställda Coop-butikerna ett betydligt bredare sortiment av mat, från ca 2 000 artiklar till 6 000. Öppettiderna kommer också att förlängas för att öka tillgängligheten för kunderna.

Den första november ställs alltså 13 Netto-butiker i Västergötland om till Coop. Bland annat gäller det butikerna i Skövde, Vara, Götene, Tibro, Lidköping (2 st), Mariestad 2 st) och Herrljunga.

De övriga butikerna ligger i Töreboda, Hjo, Vårgårda och Vänersborg.

Relaterat till artikeln