Annika har en smått osannolik scenvana då hon har framträtt i de mest skilda sammanhang. På 70-talet var hon en av hörnstenarna i Svenska Röster som bland annat samarbetade med Calle Kindbom. Hon har i snart 50 år sjungit i olika konstellationer, pop, visor och gärna i jazziga tongångar med bland annat Skövde storband, nuvarande Skaraborgs Big Band.

– Att spela revy har varit en viktig del av mitt liv.

Hon deltog i Tjaddens revy i slutet på 70-talet. Men det är nog ändå som aktör via revyerna i Tidaholm som hon blev ett bekant ansikte med tidaholmarna. Hon var med och startade Labbåsrevyn och hennes tolkning av "Läpa-Lisa" är oförglömliga. "Läpa-Lisa" blev en återkommande figur i Labbåsrevyn och henne blir Annika fortfarande förknippad med. Nu står hon alltså åter på scenen, denna gång i en fars.

–Jag tror det finns ett behov av den här sortens komik, vi har ett arv att förvalta, slår Annika fast. Folk behöver komma ifrån, sätta sig ned i en salong och bara få skratta. Det känns fint att få medverka till det.

Bakom lås och boom är en fars som utspelar sig i mitten av 50-talet på Rudolf Johanssons gård i Östra Tunhem. Annika spelar Rudolfs nyblivna hustru Ingrid.

– Ingrid är egentligen raka motsatsen till "Läpa -Lisa". Det har varit en utmaning att gestalta henne, men otroligt kul. Hon är egentligen den enda vettiga människan i den här föreställningen och hon har en dröm att hennes Rudolf ska bli kyrkvärd, vilket är lättare sagt än gjort.

– Det är otroligt roliga karaktärer i den här föreställningen, det är ett briljant manus med halsbrytande missförstånd som får stora konsekvenser för de inblandade.

Publiktillströmningen har varit så stor att tre extraföreställningar nu är planerade. Bakom lås och boom hade premiär den 1 februari och spelas fram till den 7 mars.