Konsten har tagit henne till platser som Paris, Monaco och Cannes - och nu också hela vägen till en ny kontinent.

I slutet på april korsade Dana Ingesson Atlanten för att som en av över 1 000 konstnärer medverka på den välrenommerade utställningen Artexpo på Manhattan i New York.

Nyss hemkommen berättar hon om en fantastisk upplevelse som gjort henne många erfarenheter rikare.

Jag har alltid drömt om att få åka till USA, så bara att komma dit var häftigt för mig. Jag var dock inte alls förberedd på hur stort allt är därborta, säger Dana.

Utställningen Artexpo firade 40-årsjubileum och lockade inte mindre än 45 000 besökare under fyra dagar.

Dana, som samarbetar med Svenska Konstgalleriet, ställde ut fyra stycken akvareller och fick mycket positiv respons. Hennes målningar väckte stort intresse bland besökarna.

Jag tror att det beror på att jag sticker ut. Jag skapar på ett annorlunda sätt och har ett annat tänk jämfört med många av mina kollegor.

Dana berättar att hon hade potentiella köpare på flera av verken, men att det aldrig blev någon försäljning.

Jag hade satt mina priser innan jag kom dit och blev nog lite för stolt när intressenterna började förhandla. I efterhand kan jag ångra att jag inte sålde, men där och då kändes det inte rätt.

Det mest glädjande med hela New York-äventyret var emellertid en kontakt som knöts med ett lokalt galleri.

Två representanter från konstgalleriet besökte Dana i hennes monter och blev väldigt tagna av hennes konst.

Galleriet ligger i Chelsea, som är ett känt konstdistrikt i New York, och dit kommer många stora konstnärer, berättar Dana och fortsätter:

Att de visade intresse för min konst är hur stort som helst, och att få representera ett galleri i USA hade varit... ja, vad ska man säga? Vem hade tackat nej till det?

Huruvida det blir något samarbete återstår att se. Dana har skickat sin portfolio och inväntar svar från det amerikanska galleriet.

För tillfället läggs dock den amerikanska drömmen åt sidan till förmån för två viktiga utställningar på hemmaplan.

Den 13 maj är det vernissage för hennes separata utställning i Konsthallen på Turbinhusön och under pingsthelgen medverkar hon på Konstrundan i Hjo.

Jag tycker fortfarande att det är jätteroligt att ställa ut på hemmaplan.

Utan min familj och alla som trott på mig här hemma hade jag aldrig fått möjlighet att uppleva det jag fått göra de senaste åren.