Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tomten går i coronakarantän – nu ställs arrangemangen in

Tomten går också i coronakarantän och visar sig knappt före jul. Flera tomtepromenader har ställts in och Baltak-Holma får heller ingen egen lucia i år.

Ideella föreningar i Tidaholmsbygden tar till sig de skärpta restriktioner som regeringen beslutat om på inrådan från Folkhälsomyndigheten. Flera arrangemang i slutet på året har nu ställts in.

Styrelsen i Holma Baltak Bygdegårdsförening har beslutat att inte genomföra Luciahögtiden och Tomtepromenaden i Madängsholms samhälle.

– Vi kan inte kan garantera säkert avstånd i dessa sammanhang och vi ska undvika större folksamlingar. Vi hoppas innerligt att vi kan gå tillbaka till denna fina tradition nästa år igen, meddelar styrelsen på sin Facebooksida.

Men man skickar också med en uppmaning till hushållen.

– Hoppas boende i Baltak/Holma ändå tänder marschaller utmed gatorna under helgen 11-13 december för att ljusa upp lite i mörkret.

Från Fröjereds Idrottsförening kommer ett liknande besked

– Vi har nu beslutat att ställa in Tomtepromenaden. Vi skulle möjligtvis kunna genomföra den som en vanlig tipspromenad, men då tycker vi att den tappar sitt syfte. Vi vill ju kunna ha praktiska prov, låta tomten bjuda på glögg och ge barnen godispåsar och så vidare. Så tyvärr ställs det in, berättar Sara Ahlin i styrelsen. 

Daretorpsbygdens Intresseförening brukar locka mycket till folk till Parhuset i samband med Julmarken sista helgen i november. Den har dock varit uppskjuten sedan tidigare och fokus lades på en julpromenad istället. Men nu står det klart att det inte blir något av med den heller.

Även Fridhems församling kommer att stänga för all verksamhet för en tid framöver. Lite tråkigt förstås när adventshelgen närmar sig.

– Fridhem har stängt all offentlig verksamhet omedelbart på grund av de utökade restriktionerna som kommit. Sedan får vi se hur länge det varar, det beror på hur pandemin utvecklar sig, konstaterar Krister Rohman.