Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Treåringens anhöriga var oroliga

Enligt GT ska anhöriga till det döda barnet ha varit oroliga och försökt att få socialtjänsten att agera.

På lördagen häktades en 25-årig man på sannolika skäl misstänkt för mord på ett barn i treårsåldern. Han misstänktes även för grov misshandel av en ettåring.

Den 9 oktober inledde polisen en förundersökning gällande försök till mord på en 3-åring i Lidköping, detta efter att barnet kommit in till Skaraborgs sjukhus med allvarliga skador.

Dagen efter, under onsdagen, dödförklarades barnet och rubriceringen blev istället mord.

Socialtjänsten i Lidköpings kommun uppgav efter dödsfallet att man haft kontakt med familjen och har startat en utredning om man har begått några fel i ärendet.

På söndagen uppger GT att de anhöriga till familjen ska ha varit oroliga för situationen i familjen försökt att få socialtjänsten att agera.

Mannen var, enligt polisen bekant, med mamman i familjen.

– Vi är många runtomkring som har varit oroliga och som har ringt och anmält detta till socialen, säger en anhörig till Göteborgs-Tidningen.

De säger till tidningen att det är flera anhöriga till familjen som under lång tid har slagit larm i omgångar. Men man har inte kunnat se att kommunen har agerat tillräckligt kraftfullt.

Enligt GT har det överlevande syskonet har blivit omedelbart omhändertaget enligt LVU, lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga.