Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trivsam kräftskiva på Hellidshemmet

Dagverksamheten bjöd in till kräftskiva på Hellidshemmet. Det blev helt igenom en trevlig kväll, där brukare anhöriga och personal träffades under gemytliga former.

Dagverksamheten finns sex dagar i veckan i Storstugan och Lillstugan på Hellidshemmet, men när man hade kräftskiva samlades man i samlingssalen. Där var nämligen dukat till 51 personer.

Brukare fick var och en bjuda med sig en anhörig eller vän. De äldsta deltagare var två herrar på 96 år.

Först bjöd personalen välkommen, därefter spelade och sjöng Bengt-Åke Johansson innan maten serverades. Förutom kräftor och räkor, färsk bröd, kex, olika sorters ostar och frukt, så hade personalen gjort kantarellpajer och grönsakspajer.

Irene Bowenius var med och hjälpte till som frivillig. Irene har varit med som frivillig i 20 år. Efter maten spelade och sjöng Bengt-Åke igen. Det blev även allsång innan kaffet och den hembakade kakan med äpplen.