Det var i slutet av november förra året som Anders och Monika skulle åka till Barcelona för att hälsa på Anders systerdotter Matilda Nordling som var där för att opereras efter en mycket svår nackskada som hon drabbades av för många år sedan.

Relaterat till artikeln

Släkten hade delat upp olika veckor för att vara tillsammans med henne under sjukhusvistelsen och Anders och Monika hade fått just första veckan i december.

De hade beslutat sig för att köpa med sig en Triss Adventskalender, men när de var på Landvetter och väntade på att planet skulle lyfta kom de på att de inte hade någon bra skrapa att ta med sig till lotterna. Därför gick de in på Pressbyrån för att ordna fram en skrapa och samtidigt köpa två Triss till sig själva.

– Vi satt där på Landvetter och undrade "vad fan är vi på väg till", just eftersom vi visste att hon mådde så dåligt med kramper och så. Sedan drar man en sådan här lott och då börjar man ju tro på det som finns där uppe, berättar Anders i ett pressmeddelande från TV4.

På en av lotterna som de köpte till sig själva fick de fram tre tv-apparater och plötsligt hade de fått en vinst som de aldrig hade kunnat drömma om.

Men han erkänner också att han i den situationen hade lite svårt att glädjas.

– Och det hade väl diverse orsaker, men nu har det väl lättat på det i vår. Nu tycker jag att det känns jättebra faktiskt!

Systerdottern Matilda, som de alltså skulle åka och hälsa på, blev otroligt glad när hon fick höra vad som hade hänt hennes moster och morbror.

– Så hon skulle ha velat vara med, men det funkade tyvärr inte, säger Monika i pressmeddelandet.

På pingstdagens morgon var det äntligen dags att skrapa. Anders valde lott nummer 30, just eftersom det var den 30 november som de åkte till Barcelona och också köpte vinstlotten. Efter två minuters direktsändning stod det klart att Anders och Monika vunnit 100 000 kronor.

Nu vill paret ut och resa och Monika har redan bestämt vart.

– Jag vill åka till New York igen. Det gjorde vi när jag fyllde år förra året, så dit vill vi åka igen. Sen åker vi till Palma nu på midsommardagen, berättar hon till TV4.

– Och då måste vi köpa ytterligare en Triss på Pressbyrån, skrattar Monika.

Läs mer om nackskadade Matilda:

Relaterat till artikeln