Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Debatt om kulturjournalistiken – se hela sändningen här

Kulturjournalistiken brukar betraktas som en självklar del i journalistikens finrum. Men resursmässigt är den inte lika stark. På lördagen debatteras kulturjournalistikens villkor vid en livedebatt i samband med litteraturfestivalen Smålit i Jönköping.

Vilka konsekvenser får det att majoriteten av all kulturjournalistik produceras i landets tre största städer? Vilken funktion fyller kulturjournalistiken för det lokala kulturlivet? Och hur ska kulturjournalistiken utvecklas för att fortsätta vara relevant? Hall Media bjöd in till en debatt om framtidens kulturjournalistik.

I panelen satt Anders Rydell, författare och kulturjournalist, Daniel Rundqvist, ansvarig utgivare på SVT Jönköping, Marie Johansson Flyckt, utgåvechef på Hall Media, Sara Arvidsson, konstkritiker och Mattias Hermansson, Sveriges Radio.

Modererar gjorde Patricia Svensson, onlinechef på Hall Media.