Snart är det dags för Lager 157 att öppna sin 35:e butik i Sverige. Det sker på torsdag och förberedelserna är nu i slutskedet ute i den 2000 kvadratmeter stora, nybyggda butiken på Stallsiken.

– Vi har ett stort upptagningsområde som ger oss möjlighet att utveckla verksamheten och nu ska vi sätta vår butik på Skövdekartan, säger Lisa Densborn, som är butikschef.

I butiken finns ungefär 500 olika modeller av kläder som man som bäst håller på med att packa upp och hänga på plats.

– Vi började förra onsdagen och ska utan problem bli klara i tid till invigningen, säger Lisa och samlar snabbt ihop personalen för en lagbild.

– Vi är ett riktigt gött gäng och det är väldigt roligt att få möjlighet att vara butikschef för en sådan här stor butik.

"Vi är ett riktigt gött gäng", säger butikschefen, Lisa Densborn, som tillsammans med tillsammans med personalen börjar bli klar med att packa upp alla varor inför premiären.

Foto Janne Andersson

Lager 157 öppnar mellan fem och sju butiker i Sverige varje år.

– Vi försöker att ta alla möjligheter att expandera och har länge tittat på Skövde som etableringsort. Nu har vi fått ett väldigt bra läge på Stallsiken, säger Stefan Palm som är företagets VD.

– Det vi söker när vi ska starta en ny affär är regionala centralorter med god tillväxt. Här i Skövde finns detta och inte minst högskolan bidrar till en bra mix av unga och äldre personer.

Cirka 10 procent av Lager 157:s försäljning sker via E-handel.

– Det ökar hela tiden och vi jobbar mycket för att kombinera en bra E-handel med butikshandel, så kallad omnikanalhandel. Många ordrar läggs idag via nätet och hämtas upp i butik. På det viset kan vi hålla en hög effektivitet när det gäller frakter och samtidigt ha en bra service till kunder som vill hämta ut eller kanske byta varor.

Varför heter företaget Lager 157?

– Ordet lager är en kortform av lagerförsäljning och 157 är numret på Sveriges kortaste länsväg mellan Ulricehamn och Limmared där vårt huvudkontor ligger, säger Stefan Palm.

Har ni några planer på fler etableringar i våra trakter?

– Nej, inte i nuläget. Nu ska göra butiken i Skövde den till en av de bästa klädbutikerna området. Det är vårt främsta fokus just nu.

Bild 1 av 11 Butikschefen Lisa Densborn och eventansvarige Mattias Wik har mycket att göra men ser fram emot invigningen på torsdag. "Jag tror det kommer massor med kunder. När jag var på invigningen av butiken i Borås var det 400 meter kö. Det kan nog bli lika mycket här", säger Lisa.

Foto Janne Andersson