Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV-kocken Per gäst hos Rotary

Verbal förmåga, ofta med inslag av ”tidahölmska”, kunnighet, karisma och en rejäla dos humor. Dessa ingredienser ingick i Per Wahlströms uppskattade föredrag/kåseri när han gästade Tidaholms Rotaryklubb nyligen och berättade om TV-inspelningen ”Halv åtta hos mig.”

Det torde inte vara någon tidaholmare som inte känner till att Per var en av fyra lokala ”kockar” som var uttagna till TV fyras populära kockkamp som lockar tittare i miljonklassen.

– Jag visste inte ens om att jag var nominerad förrän TV 4 ringde och meddelade att jag var en av många som kunde bli utvald. Sen gick det som det gjorde, men jag visste inte vem de tre andra lokala förmågorna var, berättade Per som också fick signera ett fyra sidor detaljerat kontrakt med massor av förbehåll. Bland annat fick han inte delta i någon liknande TV-produktion det kommande halvåret.

– Därför fick jag tacka nej till ett erbjudande att vara med vid inspelningen av det populära ”Bilprovningen” i TV 3.”

– Hur som helst, två team med massor av utrustning i form av kameror, ljudattiraljer och en hel hop med folk drog in i huset. Inspelningarna var många och långa och avslutades först vid tvåtiden på morgonen. Just när vi höll på att filma för fullt en sen kväll brakade en bekant in bland all utrustning. Hen hade sömnproblem och ”sköjade” för full hals: Per, tror du jag kan ta en sömntablett te för jag kan inte söva,” berättade Per som lugnade ner filmteamet med att det inte var någon fara på taket och sa att nu är vi i Tidaholm...

Som den minnesgode vet så var det ju Pers kulinariska kombination på lokala råvaror, med ungsstek hjortfilé, som belönades med högsta poäng och prissumman på 15 000 hamnade därmed i hans ficka:

– Men när skatt och sociala avgifter var dragna så återstod 7800 kr som jag investerade i ett lok till min modelljärmväg.

Pers föredrag bjöd på många skratt och detta underströk också klubben president Roger Lundvold när han avtackade dagens föredraghållare med det traditionella honoraret i form av en tändsticksask.

Per-Erik Vrang