Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV och bildspel : Härliga minnen med motorlördag och cruising i Tidaholm 2005

Artikel 5 av 6
Cruising i Tidaholm
Visa alla artiklar

Många aktiviteter har varit tvungna att ställas in under pandemin. Redan förra året blev motorlördagen och crusingen i Tidaholm inställd och i år blev beskedet detsamma.

Tidaholm är en stad starkt förknippad med raggarkultur, Eddie Meduza, och crusing. På senare år även motorlördag. I folkmun påstås det att det ägs i snitt mer raggarbilar av invånarna i Tidaholm än i resten av Sverige.

Därför är det ingen överraskning att cruisingen i Tidaholm är en stor folkfest där hundratals bilar, såväl folk, samlas på gatorna för att umgås, lyssna på hög musik och kolla på amerikanska bilar under den första lördagen i maj.

Men i år satte pandemin återigen stopp för den årliga cruisingen och likaså motorlördagen. Restriktioner tillåter inte större folksamlingar och det är allas gemensamma ansvar att hålla smittspridningen nere.

För ett litet tag sedan bad därför Västgöta-Bladet tidaholmarna att skicka in bilder från tidigare crusingar i Tidaholm, så man ändå kan njuta av bilar på gatorna i Tidaholm under denna pandemin. I dagarna dök därför Benny Broo från Labbås Cruisers upp med en hel skiva med bilder från motorlördag 2005, med skinande bilar på Gamla Torget. Det var då den traditionen tog fart.

Kolla in bildspelet och tänk tillbaka på stunder från förr.