Intensivare arbete på lekskola än i daghem

Det var nära att man måst inställa lekskolan i Stormsvalan i år genom brist på arbetskraft. Som tur var för Tidaholms stad – och det 40-talet mammor i området som kan utnyttja denna samhällsservice – lyckades man kontraktera nyinflyttade fru Elvy Svensson till tjänsten; som barnsköterska har hon en nära tioårig praktik från daghem i Falköping att falla tillbaka på.

Himlafenomen

Hör ni till dem som satt och tittade på TV-pjäsen "Helkväll" i tisdags? I så fall gick ni miste om något.

Då skedde nämligen ett fenomen på himlen. Detta enligt hr Ivan Andersson från Skövde vilken strax efter klockan åtta på kvällen observerade ett rött sken mot öster på himlen, enligt vad han uppgav vid ett besök på V-Bl. Det for snett neråt och såg ut som en eld som smalnade av på mitten.

DK: ej var dag man får isbana för 100.000

Den konstfrusna isbanan i Tidaholm, döpt till Rosenbergsbanan, kommer i fortsättningen att drivas i stadens regi om nu stadsfullmäktige antar drätselkammarens framställning. Stadens investering vid övertagandet beräknas till 100.000 kr. och årliga driftskostnaden till 26.600 kr.

Ladugårdsförmannens jobb bra anser Mobackenflicka

Det hör inte till vanligheterna att man finner en 20-årig flicka som ladugårdsförman vid ett större lantbruk; detta yrke hör väl till dem som alltid klassats som "typiskt" manliga. Som i så många andra sammanhang håller emancipationen på att utbreda sig även här, och åker man till Värings prästgård och träffar Lena Eriksson – bördig från Mobacken utanför Tidaholm – får man belägg för detta faktum.

Släpvagnsbrand

En släpvagn till en lastbil förstördes natten till torsdagen genom en brand, troligen förorsakad av varmgång i ett hjullager. Föraren av fordonet uppmärksammade på vägen mellan Broholm och Slättäng hur en bakomvarande blinkade med ljuset, och när han stannade blev han varse vad som stod på. Genom ett snabbt ingripande lyckades han tillsammans med en medåkande rädda större delen av lasten – grönsaker och takpapp – men släpvagnen blev alltså förstörd innan personal från Mullsjö brandkår fick bukt med elden.