Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Tränarnas tankar inför cupmatchen – ”En match som vi vill vinna”

 
Ekedalen i Svenska cupen
Visa alla artiklar

Nu återstår bara dagar innan det är dags för Tidaholmsfotbollens största match den här säsongen. GAIS kommer till Ekedalen för match i den andra omgången av Svenska cupen.
Tidningen har nu tagit pulsen på lagets tränare inför matchen.

Det närmar sig den stora matchen.

Ekedalens SK och GAIS ska mötas på Idrottsparken i Ekedalen och på söndag och nu har hemmalaget gjort sitt sista träningspass inför matchen. Tidningen var och hälsade på för att ta pulsen på laget inför matchen.

– Det känns bra och det ska bli kul att spela den här matchen. Det är den största matchen i min karriär och troligen gäller det för flera i laget också, säger skyttekungen Emil Sand om att möta Superettanklubben.

Vad måste ni göra för att störa GAIS?

– Jag vet inte...Vi måste göra den bästa matchen i karriären för att störa dem. Men vi ska ge allt så får vi se vad vi kan få till.

Emil Sand är en van målskytt men i början av säsongen hade han det lite svårt med målskyttet. De senaste matcherna har målen däremot börjat rulla in.

Att det ska bli några i Svenska cupen-matchen är inte lika sjävklart.

– Det har kommit igång på slutet av serien så det känns bra. Vi får se om det blir några mål mot GAIS.

MISSA INTE: Vi sänder matchen live med start 12.50 på söndagen

För ESK:s tränare Mikael Smedberg är det en speciell men inte helt ovan sits ha sitter i inför matchen.

– När jag var i Falun mötte vi Brage och det var ungefär liknande nivåskillnad som i den här matchen och det var en jobbigt upplevelse. Så jag hoppas att det går bättre den här gången.

Den troliga matchbilden är att GAIS kommer att föra matchen och hålla väldigt mycket boll. Därför har Ekedalen tränat mycket på försvarsspelet inför matchen.

Trots det ger Smedberg sitt lag små chanser att gå vidare till nästa steg i cupen.

– Det kommer att krävas rätt mycket, alla spelare i laget måste maxprestera samtidigt som Gais nog måste underprestera lite men vi ska jobba på det.

I den andra ringhörnan i den här matchen står alltså Superettan-klubben GAIS som i sammanhanget är en riktigt stor klubb. Men att laget skulle komma till Ekedalen och ställa ut skorna lär inte hända.

– Vi åker till Ekedalen för att vinna matchen och vi tar inte lätt på uppgiften. Vi vill gärna vara med i gruppspelet i vår och få de extra tävlingsmatcherna innan serien drar igång, säger lagets tränare Stefan Jacobsson inför matchen.

Så ni kommer ställa upp med starkast möjliga lag?

– Rent fysiologiskt ligger matchen kanske inte jättebra för oss då vi har några seriematcher runt cupmatchen. Vi kanske tvingas rotera startelvan något men det är ändå a-truppen vi kommer med, vi ser inte det här som en slentrianmatch utan det är en tävlingsmatch som vi vill vinna.

Att en storklubb som GAIS kommer till Ekedalen och spelar på fotbollsplaner likt den på Idrottsparken hör verkligen inte till vanligheterna. Men faktum är att Stefan Jacobsson har en viss relation till just Idrottsparken i Ekedalen.

Som spelare i IFK Mariestad har han flera gånger mött ESK på Idrottsparken.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Ekedalen igen. Idrottsparken är en jättefin, naturskön arena med vad jag kommer ihåg en väldigt fin gräsplan så det ska bli kul att få spela en match där igen.