Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två brukare inom omsorgen i Skövde smittade med covid-19

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Två brukare inom omsorgen i Skövde är i dag bekräftade med sjukdomen covid -19. Det uppger kommunen i ett pressmeddelande.

Siffrorna över antalet bekräftade covid-19-fall bland brukare inom omsorgen i Skövde kommun har hittills inte varit offentliga utan uppgifterna har kommit ut på annat sätt.

Nu uppger dock kommunen i ett pressmeddelande att man från och med i dag och varje kommande onsdag, kommer att rapportera hur många brukare som har bekräftats ha sjukdomen covid-19.

”Vi vill bidra till en korrekt och tydlig sammanfattad lägesbild och kommer i det syftet framöver att regelbundet kommunicera det övergripande läget kring antalet bekräftade fall av covid-19. Vi kommer inte att gå in på exakt var i verksamheterna de finns”, uppges det i pressmeddelandet, samt vidare:

”Vi måste alltid ta hänsyn till den personliga integriteten och den sekretess som vi ska förhålla oss till och kommer inte att gå in på detaljer kring de här frågorna”.

Dagens rapporterade siffra är alltså att två brukare i kommunen är smittade av sjukdomen.

De första två fallen inom äldreomsorgen uppdagades för övrigt för en månad sedan, varav den ena personen därefter uppgavs ha avlidit av sjukdomen. Därefter har inga uppgifter om ytterligare fall meddelats från kommunen förrän nu, men enligt Skaraborgs allehanda den 30 april vårdades två brukare från sektor vård- och omsorg i Skövde då på SkaS. Huruvida det är samma personer som nu bekräftas vara smittade framgår dock inte.

De senaste uppgifterna om antalet patienter som vårdas för covid-19 på Skaraborgs sjukhus Skövde kom under onsdagsförmiddagen. Då vårdades 27 personer på SkaS varav 7 på IVA. I Skövde kommun i fanns 28 bekräftade fall av covid-19. Totalt fram till i förmiddags hade sju personer i Skaraborg avlidit av sjukdomen.