Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två döda i corona, fler till intensiven

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Två personer har avlidit i Skaraborg, efter att ha insjuknat i covid-19. Samtidigt har fler patienter fått överföras till intensivvården.

För en vecka sedan avled en äldre man på sjukhuset i Skövde efter att ha smittats av coronaviruset. På Annandag påsk inträffade det andra dödsfallet, var NLT först med att berätta.

– En man i 75-årsåldern avled under gårdagen, i övrigt kommenterar vi inte i detalj kring patientärenden, säger sjukhusets kommunikationschef Michael Malmborg till tidningen.

Enligt de siffror som Västra Götalandsregionen uppdaterat under onsdagen hade regionen 198 inneliggande patienter med positiv covid-19, varav 71 på intensivvårdsavdelning (IVA):

Vad gäller Skaraborgs sjukhus är antalet personer som vårdas för covid-19 oförändrat jämfört med tisdagen men med den skillnaden att ytterligare tre vårdas på intensivvårdsavdelning.

I dag vårdas 17 personer på Skaraborgs sjukhus varav 10 på IVA.

Enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror har 1 033 personer avlidit i covid-19 i Sverige, varav 54 i Västra Götaland.