Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två kvinnor på bedrägeriturné

Inbrottstjuvar klättrade över staketet till en villa i Hjo. I ett förråd hittade de olika nycklar och tog sig sedan in i bostaden, där de bland annat stal kontanter, kontokort, pass och en bilnyckel. Med hjälp av kontokorten handlade sedan två kvinnor ett stort antal varor i Hjo och Skövde.

När bostadsinnehavaren kommer hem upptäcker han också en kasse med stöldgods som gömts på en förvaringsplats. Det godset kunde dock återbördas till ägarna.

Nu åtalas de båda kvinnorna för flera fall av bedrägerier efter att ha handlat för 9 412 kronor respektive 4 726 kronor. Ägaren kräver nu skadestånd av bedragarna på motsvarande summor.

Kvinnorna har handlat böcker, bensin, kläder och godis under sin bedrägerirunda. Detta genom att de kommit över koderna till korten.

Många av inköpen har också fångats på butikernas övervakningskameror och dess bilder finns givetvis med i åtalet. Båda har erkänt brotten.