Lidl äger fortfarande fastigheten mittemot Coop där man öppnade butik för 15 år sedan. Idag står den tom och för den ska bli användbar igen krävs en hel del renoveringar. Några interna beslut om att öppna en butik finns inte i nuläget, däremot finns ambitionen.

– Skara SKA ha en Lidlbutik. Vi inväntar bara rätt läge, säger Christoffer Wennergren med eftertryck.

Han säger att mycket positivt har hänt i Skara och området runt Coop de senaste åren som innebär att förutsättningarna är bättre nu. Samtidigt har Lidl ökat sin totala omsättning i Sverige.

Företaget har sedan tidigare lager i Rosersberg och Halmstad och nu byggs ännu ett i Örebro vilket gynnar en etablering i Skara.

–Om vi bestämmer oss för att öppna i Skara måste lokalen först rustas upp. Bland annat hade vi inte bake off förut så det är exempel på sådan som behöver anpassas. Men om vi tar ett beslut och allt gå enligt tidsplanen blir det om tre-fyra år.

Att butiken lades ner i Skara berodde på att för få handlade där.

– Det var en av de första Lidlbutikerna i Sverige. Företaget hade stort problem med sin image, ingen visste vilka vi var och företaget var ganska slutet utåt, berättar Christoffer Wennergren. Sedan dess har det hänt saker. Det tyska företaget, som ägs av Schwarzgruppen, har en ny ledning som är mer öppna och lyssnar på kunderna, förklarar Wennergren.

Företaget satsar på egna klädkollektioner, man har en del närproducerade livsmedel, bland annat från Falköpings mejeri och Dafgårds.

– Vi har en inköpsorganisation som täcker hela Europa vilket innebär att vi kan ha sådant ingen annan svensk livsmedelskedja har, specialiteter från Italien och Spanien till exempel som går väldigt bra.