Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

U10-mila flyttas till 2021

Klassiska Ungdomens 10-mila, som skulle ha avgjorts i trakterna av Tibro i månadsskiftet juli-augusti, ställs in i år och flyttas i stället fram till 6-8 augusti 2021.

IF Hagen, Tibro OK och Tidaholm SOK Sisu är det som står bakom arrangemanget, som brukar locka tusentals löpare och i år skulle ha firat 40-årsjubileum. Samtidigt skulle även Tibrotrippeln ha ägt rum.

Klubbarna var överens om beslutet som togs för några dagar sedan.

"Så gott som allt arbete som vi har lagt ner till årets tävling kommer att kunna tas med till nästa år. Speciellt är vi glada över att arbetet med banorna kommer att kunna användas", kommenterar tävlingsledarna Inger Westerberg och Maria Sahlén på IF Hagens hemsida.

Det innebär i sin tur att U10-mila 2021 i Ulricehamn flyttas till 2022. När det gäller IF Hagens arrangemang av Skaraborgsmästerskap i sprint 2021 samt Tibro OK:s DM lång 2021 så ses det över.

Coronaviruset har satt stopp för i princip all orientering och stora lokala tävlingar som Sommarlandssprinten, Öjetrampen och Häxjakten har ställts in. Detsamma gäller O-Ringen i Uppsala som har skjutits upp till nästa år.