Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

U18-damlandslaget spelar turnering i Skövde: "Känns jätteroligt"

I slutet av augusti blir det internationell ishockey i Billingehov i Skövde. Då avgörs en fyrnationsturnering för U18 där Sverige är en av de deltagande nationerna.

Tyskland, Schweiz och Slovakien är de övriga lagen som kommer. Det blir den första turneringen i uppladdningen inför junior-VM i januari 2021.

– Det känns jätteroligt att arrangera den här turneringen tillsammans med Skövde IK, Skövde kommun och Västergötlands ishockeyförbund. Tillsammans gjordes ett fantastiskt jobb med tjejernas kval till TV-pucken i höstas och anläggningen håller hög standard. Det är också roligt att känna engagemanget från kommunens sida inför turneringen, säger Olof Östblom, tävlingschef hos Svenska ishockeyförbundet, i ett pressmeddelande.

Även Skövde IK, som i höstas beslutade att starta damlag, ser man fram emot turneringen.

– Vi tycker detta är en kanongrej för tjejhockeyn i regionen och ett steg helt i rätt riktning i vår satsning i klubben på tjejerna i framtiden. Vi hoppas att detta ska öka intresset allmänt bland alla flickor och tjejer i Skövde med omnejd, säger Anders Lundström, klubbchef Skövde IK, i pressmeddelandet.

Avslutningsvis konstaterar Anders Strålman, förbundskoordinator Västergötlands ishockeyförbund:

– Att få möjlighet se framtida stjärnor spela live i Västergötland är riktigt kul.

LÄS OCKSÅ: Femteplats för Amanda och Sverige i JVM: "Slutar med ett leende"