Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung Vänster till attack mot Bert Karlsson

I en valfilm går Ung Vänster till attack mot Bert Karlsson för att han tjänar pengar på flyktingboenden och välfärden. – Jag ser det som en merit att de är på mig, säger Bert Karlsson till tidningen.

På tisdagen släppte Vänsterpartiets ungdomsförbund släppte en ny film där man går till hårt angrepp mot företagaren och debattören Bert Karlsson. I filmen är det Bert Karlssons flyktingboenden som står i centrum. Boendena beskrivs i filmen som odrägliga med små rum, mögel och råttor. Samtidigt går Bert Karlssons företag med vinst i miljonklassen, vilket Ung Vänster anser borde gå till välfärden istället.

– Vi har räknat på vad de vinsterna skulle kunna betyda för en stad som Skara. Vad vi kom fram till är att man till exempel skulle kunna tredubbla kulturbudgeten i kommunen, satsa på ungdomsmottagningen eller bygga hyresrätter och alla de alternativen ser vi som betydligt bättre användning av samhällets resurser än att Bert Karlsson ska få använda de hur han vill, säger Ung Vänsters ordförande Henrik Malmrot i ett pressmeddelande.

Bert Karlsson börjar skratta när han höra om Ung Vänsters attack mot honom.

– De kan få vara med och betala nedläggningen av boendena. Jag kan trösta Ung Vänster med att jag förra året gick elva miljoner minus. Det är bättre de tar reda på sanningen, när staten driver flyktingboenden kostar det 3-5 gånger så mycket. De är som vanligt ute och cyklar och har inte koll. Jag ser det som en merit att de är på mig, säger Bert Karlsson.

Det är inte första gången Vänsterpartiets ungdomsförbund och Bert Karlsson är i konflikt. I januari i år efter att Ung Vänster kommenterade hur Kamprads förmögenheter borde omfördelas till Ikeas arbetare svarade Bert Karlsson på Facebook: “Det här visar hur vidrig socialismen är” sa han då.