Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Han blir IFK Skövdes nye tränare

Jonas Wille kommer att lämna IFK Skövde efter säsongen och nu har klubben gjort klart med hans efterträdare. Enligt uppgifter till P4 Skaraborg – samstämmiga med uppgifter till Skövde Nyheter – handlar det om damlandslagets förbundskapten Henrik Signell.

I september stod det klart att IFK Skövdes succétränare Jonas Wille kommer att lämna laget efter säsongen. En knapp vecka senare stod det klart att han i stället kommer att ta över danska Mors-Thy.

– Mors-Thy Handboll och jag har samma värderingar. Jag är väldigt motiverad och gläder mig att att bidra till den sportsliga utmaningen, de gemensamma målen om att skapa utveckling, sa han i samband med beskedet.

Sedan dess har IFK Skövde jobbat på att hitta hans ersättare och har nu gjort det. Klubben har nämligen kallat till en presskonferens under onsdagsmorgonen då den nye tränaren ska presenteras.

Vem det är är inte offentliggjort, men enligt uppgifter till P4 Skaraborg är det Henrik Signell som kommer att ta över. Uppgifter som är samstämmiga med uppgifter till Skövde Nyheter.

Signell är för närvarande förbundskapten för det svenska damlandslaget där hans kontrakt går ut efter OS i sommar. Tidigare har han även varit framgångsrik tränare för IK Sävehofs damlag med vilket han tog fem av sex möjliga SM-guld mellan 2013 och 2018.

Varken IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström eller Signell själv vill kommentera för P4 ifall det är den 44-årige tränaren som tar över IFK Skövde.

Senare under tisdagen meddelade svenska handbollslandslaget att man valt att inte förlänga kontraktet med Signell och bekräftade därmed att han lämnar sitt uppdrag när kontraktet går ut. Efterträdare till Signell blir Tomas Axnér som för närvarande är tränare för Lugi HF:s herrlag.