Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välbesökt sommarcafé med social distansering

Efter en vår och försommar präglad av social distansering var det i helgen äntligen dags för det första av fyra sommarcaféer i Gälleberg. Arrangemanget är corona-anpassat i så hög grad som det låter sig göras och söndagens besökare tog förändringarna med ro.

Med anslag om att hålla avstånd, upptejpade markeringar för köande, glest mellan borden ute i det fria och avskärmande plexiglasskivor gick det bra att genomföra sommarcaféet på ett tryggt och säkert sätt. Det var ingen av besökarna som visade missnöje, tvärtom. De flesta var glada över att ha ett utflyktsmål och få se lite folk.

Som vanligt var det uppdukat med mängder av hembakt kaffebröd för alla smaker. Men i år fick man köpa sitt fika inomhus och sen gå ut för att förtära fikat under bar himmel. Köande cafégäster fick vackert vänta i dörröppningen på sin tur.

De flesta av söndagens besökare tillhörde det äldre gardet men där fanns också många barnfamiljer vars telningar roade sig av hjärtans lust på lekplatsen medan föräldrarna njöt sitt kaffe i skuggan.

För att ”glesa” ut besöksskarorna denna sommar kombineras sommarcaféerna i år med tipspromenad. Närmare 80 personer passade på att gå premiärpromenaden före eller efter fikastunden. Det fanns förstås även de som bara promenerade eller bara fikade.

Söndagens vinnare på tipspromenaden blev Ove Bank med 12 rätt och gissningen 274 cm. På andra plats kom Ing-Marie Bank med 12 rätt och 234 cm. Eje Knutsson tog tredjeplatsen med 11 rätt och 498 cm.

Bland barnen vann Vilgot Gustafsson Bergqvist med 12 rätt och 305 cm före Ester Mellino 12 rätt och 135 cm. Tredjeplatsen gick till Bonnie Bengtsson med 12 rätt och 100cm.

Rätt svar på skiljefrågan var 527 cm.

Rätt vuxenrad: 1. X Växjö. 2, 2 Barn- och Utbildningsnämnden. 3, 1 Kungsfågel. 4, 1 5-öring. 5, 2 Carl-Anton. 6, 1 På huvudet. 7, 2 Sundbyberg. 8, 1 Med Mera. 9, 2 Hjo. 10, x 44 kilometer. 11, 2 Union Jack. 12, X Futsal.

Rätt barnrad: 1, 1 Karljohan. 2, X Norrgården. 3, 1 Blåmes. 4, X 100. 5, 2 Vår kung. 6, X Musen. 7, 2 Kåda. 8, 1 Reflexer. 9, X Gödsel. 10, 1 Smör. 11, 2 Akrobat. 12, 1 Blå.