Säsongen på konserthuset bjuder som vanligt på en bred blandning av föreställningar. Den inleds tidigt i januari med show av Jessica Andersson och Magnus Carlsson i Från Pärleport till Rock'n'roll. Publiken får vidare möta unga jazztalanger i Up & Coming och följa med Beethoven på utflykt tillsammans med Vägus. Per Fritzell bjuder på humoristiska godbitar från förr i den egna föreställningen Ska vi ha chips? Dessutom bjuds det på premiär av filmen om osthandlaren och levnadskonstnären Sivan.

Özz Nûjen och Måns Möller tar med publiken på en resa genom världens historia. Simon Ljungman bjuder in vännerna Mikael Rickfors, Louise Raeder och Augustifamiljen till en oförglömlig kväll. Västerås Sinfonietta kommer till Vara tillsammans med Musica Vitae och sopranen Cornelia Beskow. Dessutom blir det ett återbesök av Seinabo Sey. Detta är några av alla höjdpunkter i februari.

I mars har Jecko och Jessie premiär med sin nya föreställning, medan radikala optimisten Anders Jansson bjuder på humor i högt tempo och den vokala powertrion Solala tar med köket på turné. Thomas Di Leva tolkar David Bowie och Arvingarna firar 30 år med en jubileumsshow. Den amerikanska vokalisten Lizz Wright bjuder på jazziga toner. Tommy Körberg äntrar teaterscenen som LOLA och David Batra skojar om elefanten i rummet. Titti Sjöblom och Ehrling Eliasson djupdyker i Alice Babs låtskatt och Bröderna Norberg tar oss med till paniken bakom parodierna.

April toppas med spektakulär nycirkus i Backbone och dans om att vara en outsider i Mönster Outside.

I maj bjuder Rickard Söderberg både på storslagna arior såväl som intima kärlekssånger och för de allra minsta blir det kalas hos Maja Gräddnos. Isabelle Faust och Göteborgs Symfoniker tar sig i sin tur an Schumanns ödesverk. Dessutom gästar Miriam Bryant vännen Simon Ljungman.