Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vår åtgärdsplan är seriös och välmenad

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Tack bästa Anna-Karin, Lena och Hajrudin för att ni fortsätter sätta fokus på moderaternas åtgärdsplan. Helt rätt att den förtjänas uppmärksammas för den är seriös och välmenad.

Åtgärdsplanen tog form först efter att budgeten togs i KF. Den är resultatet av moderaternas allvarliga oro för vår ekonomi och för det skenande budgetunderskottet i tunga nämnder.

Vad åtgärdsplanen vill är att få svar på frågan: Gör vi rätt saker? Har vi rätt kontrollfunktioner? Moderaterna har varken varit emot resursfördelningsmodellen eller systemet med internhyror.

Vad vi ser är att standardkostnaderna inte täcker behoven här i Tidaholm och att internhyror har fått en olycklig Svarte Petter-effekt som vi inte förutsåg.

Därför tycker vi att båda arbetssätten objektivt ska analyseras. Det är väl inte fel?

Fastigheter som inte behövs ska säljas. Det finns dock fastigheter som är centrala för vår stadsbild och viktiga att ha rådrum över för kommande centrumutveckling. Då tycker vi att det är bättre att hyra ut än att sälja. Beträffande stationshuset minns vi att kommunstyrelsen var helt enig i det beslutet.

Att söka samarbete med andra kommuner är bra. Vi skulle gärna se att Tidaholm kunde leda och samordna och inte bara betala till andra kommuner. Vad gäller tillsynen av tobak, folköl och mediciner så flyttades den till Lidköping. Vi tyckte att det var onödigt långt och föga miljövänligt att åka från Lidköping till Tidaholm för att göra tillsyn när det är gångavstånd till alla försäljningsställen från stadshuset. Våra inspektörer besöker ändå alla ställen för annan tillsyn så administrationen behövde inte byggas ut. Det medförde dessutom högre avgifter för våra företagare. Vi behöver värna företagen här.

Moderaternas åtgärdsplan är inte ett angrepp på heltidsprojektet. Vi vill bara veta vad det kostar och vad det kommer att kosta.

Det är vårt ansvar som arbetsgivare att anpassa/samordna behoven av administrativ personal efter befintliga resurser eftersom större delen av budgeten är just personalkostnader.

Anställningsstoppet är bra tycker moderaterna. Där verkar vi vara överens.

Moderaternas åtgärdsplan är prestigelös eftersom vi själva varit delaktiga i många av de beslut och processer som lett fram till nuvarande situation.

Som förtroendevalda måste vi våga pröva och ständigt ompröva att vi gör rätt saker. Det kallas att ta ansvar. Det är vi skyldiga våra medborgare. Vi måste våga vara självkritiska och objektiva och granska konsekvenserna av beräkningsmodeller, arbetssätt och politiska ekorrhjul även om det tar emot för en del.

Moderata fullmäktigegruppen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel